Naše Usluge

POSLOVNO SAVETODAVSTVO

1.Podrška funkcionisanja poslovanja malih i srednjih preduzetnišva i poljoprivrednih proizvođača

Ekonomski pokretači razvijenih zapadnih društva upravo čine mala i srednja preduzetništva. Imaju značajnu ulogu u zapošljavanju, prihodovanju i inovacijama. Poljoprivredni sektor je neophodan faktor prvenstveno na našim kraljevima gde je većinski deo stanovništva povezan sa istim. Zahvaljujući sopstvenim iskustvima imamo tačan uvid u poteškoće poslovanja preduzetnika i proizvođača ali istovremeno i u mogućnosti uspešnosti. Cilj nam je podrška malih i srednjih preduzeća kao i poljoprivrednih proizvođača uz pomoć konkurisanja na raznim konkursima. Sve više republičkih, pokrajinskih , grdaskih i inostranih mogućnosti podrške je u dosežnoj blizini do kojih je moguće doći samo stručnim zanjem i za koje je naša firma često nezaobilazni partner. Za naše poručioce imamo mogućnost za pridobijanje raznih povoljnih kredita i drugih razvojnih izvora. Poslovno savetodavstvo čini značajni deo posredništva podrške između Mađarskog Corvinus Zrt. i lokalnih preduzetnika i proizvođačke sfere. Kao centar za razvoj preduzetništva Ecoline Consulting doo ovu ulogu ispunjava od juna 2009.godine. Dobro poznate i ustaljene forme podrške sa kojima stojimo na raspolaganju za zainteresovane su:

 • Kamatna podrška
 • Podrška za sticanje ISO-HACCP klasifikacionog sistema
 • Podrška za učestvovanje na izložbama i poslovnim susretima
 • Kredit za podršku malih preduzetnika i
 • Nepovratna sredstva podrške

PROJEKTMENADŽMENT

2.Projektmenadžment za zajedničku, poslovnu i civilnu sferu

U današnje vreme se na brojne ideje, planove, preduzetništva mogu naći sredstva za spoljno finansiranje samo treba na odgovarajućem mestu odgovarajuće konkurisati i lobirati za što bolje ocenjivanje konkursa. Spojni izvori mogu biti povratni (krediti) koje pre svega banke i razvojni centri alociraju pre svega za obavljanje privrednih delatnosti odnosno mogu biti nepovrani (podrške) koje dodeljuju fondacije, vlade, razvojne agencije ili sama Evropska Unija pre svega non profitnim organizacijama. Sa dugogodišnjim iskustvom stojimo na raspolaganju svima koji žele spojne izvore da dobiju za svoje poslovanje bilo da se radi o profitno orientisanoj firmi ii civilnoj organizaciji. U protekla vremena smo sklopili ugovore sa brojnim razvojnim agencijama, preduzetništvima, samoupravama koji su za cilj imali da pojedini projekat menadžuju do kraja a koji se može sastajati samo od pisanja projekta ali i od kompletne realizacije. Bez potrebe za celost partneri firme su i trenutno: državni samoupravni organ vojvođanskih mađara, Mađarski Nacionalni Savet, Samouprava Opštine Mali Iđoš i Razvojno Udruženje, Mesna Zajednica Palić, Subotički Dom Učenika, Savez Strukovnih Društava i Udruženja Subotice, Tisa Coop i Geneza private firme iz Kanjiže, te brojni poljoprivredni proizvođači. Redovitim osmatranjem konkursa svakodnevno osvežavamo svoju bazu podataka koje ustupamo svojim naručiocima. Pratimo i povratne i nepovratne konkurse, prihvatamo pored pisanja konkursa celokupni projekt menadžment odnosno monitoring konkursa kao i obračun istog.

POSLOVNI SUSRETI

3. Organizovanje poslovnih susreta i održavanje istih, organizovanje priredbi

U današnjem svetu kada je komunikacija naj bitniji deo pri sklapanju poslova ne smeju se izgubiti iz vida lični susreti.Današnji komunikacioni kanali su veoma razvijeni pa se skoro i bez fizičkog kontakta može sklopiti i odraditi posao ali lični susret uvek uliva poverenje pri sklapanju posla. Partnerstvo, saradnja i razmena iskustava su nepropustivi uslovi za uspešno preduzetništvo. U severnom delu Vojvodine postoje brojne mogućnosti koje ulagači, poslovni ljudi ne iskorištavaju, misleći ovde na turizam, na industrijske parkove ili na sad obnovive energetske izvore i inovacije. Organizacija poslovnih susreta se upravo oko ove grane prepliće.Sa jedne strane pozivamo takve inostrane partnere kojima predstavljamo trenutne mogućnosti istodobno isčekujemo i pripomažemo ustaljenje i kamatnost iskustava, know-how i razvijenih tehnologija u našim prostorima. Sve u svemu glavni motiv organizovanja planiranih poslovnih susreta je osvajanje novih tržišta, uvod novih tehnologija i razvoj širokokrugog sistema veza u pojedinim ekonomskim prostorima. Ovim postižemo da se preduzetnici Vojvodine priključe svetskim tokovima odnosno da privučemo ulagače na ove prostore.

TEAM BUILDING

4.Tim bilding i proširenje predvodećih tokova

Iz dana u dan osećamo,da nam je posao izbezumljena trka.Primećujemo,da su znanje,informacije lako dostupne,da ponovo čovek postaje najbitniji proizvodni činitelj i to sa svojom radnom sposobnošću.U interesu ove činjenice stvara se potreba za stalnu obuku,otkrivanje i razvijanje sposobnosti saradnika. Naši kvalitetni,u praksi korisni i novčano dostupni treninzi daju mogućnost za sve ovo.Klijenti, koji se koriste našim uslugama,mogu poboljšati obavljanje rada i time oni sami postaju uspešniji,a firma profitabilnija.  
Treninzi

 1. Komunikacioni trening
 2. Trening rešavanja konflikta
 3. Team-building trening
 4. Trening samospoznaje
 5. Trening rešavanja stresnih situacija
 6. Trening assertivnosti
 7. Trening za vodeće položalje
 8. Post prateći rad 

Naši metodi: Putem interaktivnih vežbi koje potpomažu spontanu igru i svesno spoznanje,pruža lični i društveni doživljaj,čime ekipa postaje uspešnija u ostvarivanju svojih ciljeva.Svaki pojedini zadatak ima dvostruki cilj:psihološki i poslovni,koji sastavljamo za odgovaraljući pojedinačni poslovni zahtev.Trening,kroz jednostavne zadatke sprovodi ekipu do dubljeg samospoznanja pojedinaca,međusobnog upoznavanja i prihvatanja,te razvoja komunikacije i saradnje. Vremensko trajanje treninga je od 1 do 3 dana.Postoji mogućnost za organizaciju,,više navratne,,tematski dogradive treninge,na osnovu prohteva poslovne delatnosti. U mogućnosti smo za održavanje treninga na lokacijama koje mi sami obezbeđujemo(seoski turizam, urbana rešenja),ali naši saradnici mogu raditi i na lokaciji koju naručioc bude predložio. Dakle Team buildingom kao grupnom razvoju u okviru preduzetništva doprinosimo uspešnijem poslovanju preduzetništva.  

ULAGAČKA ORIJENTACIJA

5.Ulagačko orijentaciona i infomacijska usluga

Srbija kao van unijska država ali na granici unije pruža mnoštvo prednosti za ulagače. Za vojvođanske mađare je bitno da Mađarsko izlaganje kapitala koja uzima sve većeg maha raste i u pravcu Srbije i da se ne zadrži na trenutnom nivou. Naša firma u sa saglasnosti sa ostalim ciljevima (projektmenadžment za javnu i civilnu sferu, poslovni susreti razvoj turizma) je sebi odredila ciljem i potporu ulaganja mađarskog funkcionišućeg kapitala. U razvijenijoj fazi našeg internet sajta izgradićemo informacioni sistem gde ćemo na mađarskom jeziku pružati informacije o mogućnostima ulaganja u Srbiji, pravnim odredbama, poslovnom okruženju, poreskim pravilima, zapošljavnju odnosno o svim relevantnim informacijama koje su poterne za ulaganje. Naši saradnici stoje na raspolaganju u topografisanju poslovnih saradnja, pružanju informacija o ulagačkim mogućnostima. Nadalje pružiće pomoć u potražnji poslovnih parnera, kontaktiranju istih kako kod nas tako i u inostranstvu pošto nam je glavni cilj privlačenje ulagača.

EVROPSKO UNIJSKI PROJEKTMENADŽMENT

6. Menadžment unijskih projekata

Srbija kao Unijska susedna i budući član Unije dobija udela iz izvora koja je iz IPA fondacije predviđena za ove prostore. Ovaj izvor je za 2007-2013 period nekih 57 miliona Eura. Dosad smo već učestvovali u menadžmentu Interreg projekta koju je dobio Mali Iđoš ali na osnovu dogovora sa Savezom strukovnih društava i udruženja mi izrađujemo i ako osvoje i menadžujemo njihove projekte.Za preduzetništva je velika mogućnost da formirajući klastere krenu da konkurišu na taj način privlačeći šire razvojne izvore i da mogu da se razvijaju kroz projekte koji se zasnivaju na zajedničkoj složnosti. Cilj naše firme da kao gestor učestvuje u stvaranju ovih kkv klastera i obezbedi uslove funkcionisanja po mogućnosti uz pribavljanje konkursnih izvora.

RAZVOJ TURIZMA

7.Razvoj turizma

Sedište nam je na Paliću turističkom biseru Vojvodine gde se u poslednje vreme turistički razvoj ostvario zahvaljujući prvenstveno malim preduzetnicima. Nezavisno od toga da je pre dve godine usvojen Master plan za razvoj Palića veliki ulagači ga još nisu otkrili nasuprot lokalnih ulagača koji su brojne pansione, ugostiteljske objekte i druge turističku ponudu podižuće izgradili. Naravno nećemo zaboraviti ni na destinacije koje nisu toliko popularne. Usluge za razvoj turizma se usredsređuju prvenstveno na razvoj seoskog, etno, eko, konjičkog, gastro i vinskog turizma kojisu naj karakterističniji za ove krajeve. Cilj nam je razvoj turističke ponude lokalnih turističkih preduzetnika ili onih koji nameravaju time da se bave kao i omogućenje prodaja iste ponude. Ove ciljeve ostvarujemo stvaranjem izvora, obukom, poslovnim izletima i razmenom iskustava.